Categorii si produse

Echipamente medicale distribuite de Medika H&S Impex

Medika H&S Impex S.R.L.

Adresa:

Str. 9 Mai, nr. 23 C, Baia Mare, Romania

Telefon / Fax:

+40.262.216641

Telefon mobil:

+40.744.571352, +40.729.571352

CardioTens

CardioTens
CardioTens

Sistem de monitorizare ambulatorie a tensiunii si Holter ECG: monitorizarea tensiunii arteriale si a traseelor ECG pe 24 ore
Producator: Meditech Ltd, Ungaria

Categorie: ABPM

Sistem combinat Holter ECG şi monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale

Aparatul CardioTens este un sistem de diagnosticare cardiovascular neinvaziv destinat utilizării pe calculatoare personale IBM compatibile. Monitorul portabil de dimensiuni mici culege şi memorează datele ECG şi de tensiune ale pacientului timp de 24 - 27 ore. Datele memorate sunt transferate în calculator şi analizate prin intermediul programelor rulate Medibase / CardioVision. Cu ajutorul lor pot fi descoperite legăturile care există între hipertensiunea arterială şi bolile cardiace precum şi eventualele complicaţii. Se pot recunoaşte devreme situaţiile periculoase şi printr-o medicaţie adecvată , începută la timp , se pot preveni catastrofele cardiovasculare. Urmărirea tratamentelor permite corectarea medicaţiei (dacă este cazul) şi stabilirea dozajelor optime , evitînd consumul inutil de medicamente.

Modulul de măsurare a tensiunii este validat BHS (British Hypertension Society) şi AAMI (Association for the Advancement of Medical Instrumentation.

Modulul ECG memorează continuu frecvenţa cardiacă şi modificările segmentului ST, oferind o imagine pe 24 de ore şi poate stoca circa 4-5 ore de trasee ECG pe două canale independente. Memorarea segmentelor ECG poate fi programată în sincron cu modulul de măsurare a tensiunii , sau independent de acesta (de exemplu la o frecvenţă mai mare de măsurare). Aparatul poate funcţiona ca un monitor ECG în timp real ceea ce permite controlul aşezării electrozilor , astfel încît semnalele ECG să fie de maximă amplitudine şi acurateţe. În cazul modificărilor de ritm sau undă ST aparatul memorează automat curbele ECG din vecinătate şi , cu o programare adecvată , iniţiează o măsurare a tensiunii.

Aparatul este pus în circulaţie împreună cu programul Medibase / CardioVision, programe modulare pe o suprafaţă de lucru Windows. Prelucrarea datelor , vizualizarea , memorarea , tipărirea şi evaluarea lor , compararea unor şiruri de măsurători este făcută de calculator prin intermediul programului. Administrarea comună a bazelor de date ECG şi de tensiune face posibilă selectarea traseelor ECG pe baza unor valori de tensiune , sau invers.

Secvenţa de analiză statistică a programului, pe baza datelor iniţiale definite de utilizator (intervale de timp, perioadă din zi, etc), calculează caracteristicile statistice referitoare la valorile de tensiune, identic ca şi în cazul sistemului ABPM-04. În plus, din datele de frecvenţă cardiacă şi ST stocate, determină variabilitatea de frecvenţă cardiacă în domeniu frecvenţă şi timp, încărcătura ischemică şi selectează intervalele de ischemie. Sistemul este ideal pentru detectarea ischemiilor silenţioase.

Pentru asigurarea securităţii pacienţilor (izolare electrică) şi în scopul diminuării perturbaţiilor electrice exterioare , aparatul CardioTens comunică cu calculatorul , cu ajutorul unui modul de racordare de dimensiuni mici , prin intermediul unui cablu optic. Se racordează la unul din porturile seriale sau USB ale acestuia ceea ce permite utilizarea lui şi cu un calculator Notebook , devenind astfel un sistem portabil.

Programul CardioVision asigura in plus analiza completa de forma si ritm a traseelor ECG memorate precum si comunicarea prin port USB.